AnnaK Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 80 dkg ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki sól,pieprz Ugotowane ziemniaki ostudzić i zmielić.Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego,obtaczać w tartej bułce i smażyć na patelni w dość dużej ilości tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izka31 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Robie podobne kulki tylko dodaje jeszcze przesmażoną cebule z drobno pokrojoną kiełbaską albo boczkiem dodaje przyprawe do dan z ziemniaków. Super smaczne, można podawac z sosem o wyraznym zmaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ale fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczków ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Mozna tez tę masę ziemniaczaną wyciskac przez szpryce(rekaw) do tortów w kształcie np.gwiazdek na blache (oczywiscie z papierem do pieczenia) i zapiec na rumiano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.