Skocz do zawartości
wiola344

Biszkoptowy" Bananowiec - Serowiec"

Rekomendowane odpowiedzi

;)  Biszkopt - kazdy ma swój ulubiony przepis więc nie podaje lecz musi być wysoki tak aby przekroić na 3 placki

Składniki na masy

  1) - kostkę masła najlepiej mix po 200 g

    - 400g serka homogenizowanego waniliowego

    - kilka kropel aromatu waniliowego

    -1 łyżka żelatyny

    -3 łyżki zimnej wody

    -3 łyzki cukru pudru

  2) -kostkę masła mix

     -3 banany

     -małą łyżeczkę soku z cytryny

     -2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

1 masa:

 - miękkie masło dobrze utrzeć dodać serek i aromat i ucierac ,wlac wcześniej namoczoną żelatyne dobrze wymieszać masa bedzie trochę        rzadka ale to nic nie szkodzi wstawić na 10 min do lodówki i wyłożyć na lekko nasączony placek biszkoptowy,przykryć następnym plackiem, teraz robimy drugą mase,

- do masła wkroić banany (w plastrki) wsypać cukier puder i sok z cytyny, wszystko z miksować i wyłożyć na placek i przykryć trzecim,

- galaretke "smak dowolny"  ja dałam wiśniową -rozpuścić w ok 450 ml wrzącej wody i tężejącą wyłozyć na wierzch ,wstawic do lodówki do całkowitego stęrzenia. 

                                            SMACZNEGO !!!!    

post-4684-1237498039_thumb.jpg

post-4684-1237498105_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.