Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to nie jest zbyt odkrywczy przepis, ale są tak smaczne, że warto go to wrzucić. Porcja dla czterech osób: 1 kg młodych ziemniaczków. Najlepiej tych malutkich, krajowych. Sól, pieprz, czosnek, koper, papryka słodka, trzy łyżki oleju. Ziemniaczki trzeba porządnie wymyć, najlepiej szczoteczką, nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie. ( tym malutkim, wielkości orzecha włoskiego wystarczy 5 minut) Następnie ziemniaczki odcedzamy. Przekładamy na blachę, podlewany olejem i posypujemy przyprawami. Z solą należy uważać :-? Dokładnie mieszamy. Blachę wkladamy do rozgrzanego na max. piekarnika i pieczemy na rumiano. Pyszne i pełne błonnika :shock: Z jeszcze ciepłych ziemniaczków można zrobić sałatkę, np. na grilla. Do ziemniaczków, trzeba dodać podsmażone na chrupko drobne kosteczki, lub cieniutkie plasterki boczku. ( plasterki można upiec razem z ziemniaczkami na blasze. Sporo szczypioru, drobną kosteczkę z ogórka i papryki. Wszystko wymieszać z dipem z jogurtu naturalnego z odrobiną majonezu, musztardy i czosnkiem do smaku

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.