Gość telgi Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Cześć mam na imię Łukasz i mam pytanie(a)! Jestem z Gdańska. Chodzę dopiero do 2kl gimnazjum, lecz planuję iść do szkoły ponadgimnazjalnej o profilu kulinarnym. Wybierając swoje ukierunkowanie biorę pod uwagę nienajmniejsze zarobki z tego co słyszałem o kucharzach i własne zainteresowania jakim są gary i patelnie :-D . Taki mały bajer – ilość gwiazdek przy pytaniu (max 5.) decyduje jak ważna jest dla mnie odpowiedź i w miarę możliwości proszę o wartościowe odpowiedzi. Chciałbym się zapytać czy : 1. Czy w miarę łatwo dostać się do takiej szkoły? (uczę się bardzo dobrze, w tym roku wiele kontrowersji wśród nauczycieli i średnia 4.6 lecz mam ambicię na ponad 5,0 ) *** 2. Jakie są średnie zarobki kucharza takiego przeciętnego ? **** 3. Od czego zależy w większości dostanie się do szkoły o tym profilu? *** 4. Czy to trudny zawód? Wymaga dużego przyłożenia się do tego co się robi ? ** 5. Niewykluczone jest że za pare lat po odwalonym kawale dobrej roboty wyląduje w jakims Pizza Hucie gdzie będe zarabiał mniej niż robol kopiący rowy ? **** 6. Czy pokierować się jedynie tym że lubię to robić ?? Czy są inne profile które mogłyby nie dać szans pod każdym względem temu profilowi ? ** 7. Czy to że mieszkam w mało ukulinarnionym mieście Gdańsk jest przeszkodą ?? ***** Proszę o inne odpowiedzi niż, że jeszcze mogę zmienić zdanie i że dużo czasu przede mną na dezycję.. Chciałbym poprostu odpowiedzi rozwinięte do granic możliwości i waszych chęci, które mogą mi pomóc :) . Jak mi się przypomną inne pytania to mogę się jeszcze odezwać ! Pozdrawiam ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.