zdybka82 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 KABACZEK-NADZIEWANY 1duzy kabaczek przyprawy- sol, pieprz 0,5kg mielonej karkowki lub lopatki WYKONANIE: -kabaczek obrac ze skory ,wydrazyc calego tak aby powstala duza dziura odcinajac konce -przyprawiamy na zewnatrz i wewnatrz kabaczka -robimy farsz z miesa doprawiajac wg. uznania np.sol, pieprz.cebula,jajko,majeranek -napelniamy go calego miesem i wkladamy do brytwanny podlewajac woda (1/3 kabaczka zanuzona w wodzie) -wode przyprawiamy, ziele angielskie,pieprz w kulkach ,moze byc 1 kostka rosolowa -wstawiamy do piekarnika nie przykrywajac na ok 1godz.180 C. SMACZNEGO Cytuj
vinonka Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 ja robię podobnie. Z tym, że kabaczka bądź cukinię najpierw przekrajam na pół wzdłuż i wydrążam. Potem nadziewam obie połówki doprawionym mięsem mielonym ( czasami dodaję czerwoną fasolkę albo groszek), posypuję tartym serem, wkładam do brytfanki, podlewam rosołem z kostki i zapiekam. Pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.