mart Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Przepis na ciasto pochodzi z forum cincin, jest rewelecyjne wiec podaje: 150g maki szczypta soli 1 zoltko 2 lyzki oleju 60-70ml cieplej wody Wszystkie skladniki polaczyc i wyrabiac energicznie az bedzie bardzo miekkie i nielepiace (ok10min). Posmarowac odrobina oleju, zawinac w folie i odlozyc na 30 min, w tym czasie przygotowac farsz: 250g mrozonego szpinaku 50gsera feta 50g sera typu philadelphia cebula, sol,pieprz 2lyzki rozpuszczonego masla Szpinak rozmrozic, podgrzac, odparowac wode, dodac podsmazona cebule, lekko przestudzic, dodac sery i jesli trzeba doprawic, uwaga bo feta jest slona. Ciasto ma miec konsystencje gumy do zucia, rozwalkowac do takiej wielkosci jaka sie da przeniesc na obrus (bedzie nam sluzyl do zwijania rolady) po przeniesieniu rozciagamy palcami najcieniej jak sie da uwazajac zeby nie zrobily sie dziury, smarujemy plat ciasta maslem i ukladamy farsz, zaginamy jeden bok, pozniej drugi i dol a wtedy pomagajac sobie obrusem zwijamy az do konca ciasta i delikatnie przenosimy na blache wylozona papierem do pieczenia, pieczemy okolo 30 min w 180 stopniach.Mam nadzieje ze widac wszystko na zdjeciach chociaz ich jakosc jest slaba, no i nie ma zdjecia z zwijania bo nie bylo nikogo zeby cyknac fotke ale mam nadzieje ze wszystko jest jasne, bardzo polecam! W oryginale strudel byl z jablkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.