Basia K Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Przygotowac marynatę: kilka ząbków czosnku 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 50 ml czystej wódki pieprz cayenne 2 goździki sól Wszystkie składniki wymieszac.Zalac tym kacze udka i odstawic na kilka-kilkanaście godzin w chłodne miejsce,co jakiś czas przemieszac. Przełożyc do żaroodpornego naczynia,marynatę pozostawic do podlewania mięsa przy pieczeniu.Piec pod przykryciem. Pod koniec pieczenia dodac garśc suszonych moreli skropionych odrobiną wódki ze szczyptą cukru pudru. Przepis ten dostałam od mojej stałej klientki,przemiłej starszej pani.Pierwszy raz piekłam tak kaczkę na zeszłoroczne Boże Narodzenie,gdy miałam bardzo wymagających gości.Byli zachwyceni.Teraz chcę upiec to na Wszystkich Świętych,dlatego przypominam sobie i innym ten przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.