Skocz do zawartości

Warzywa Smażone Z Sosem Pieczeniowym.


Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mataforgana
Opublikowano

Skład: - pieczarki - cukinia - papryka - czerwona, żółta, zielona i biała - ogórek - margaryna np. Kasia - oregano - bazylia - Vegeta, sól, pieprz - sos pieczeniowy ciemny z torebki - ryż - cebula - pierś drobiowa Pieczarki kroimy, niezbyt drobno. Cukinię nie obieram ze skóry, zazwyczaj kupuję młodą, coby pestek wiele nie miała. :mrgreen: Paprykę i cebulę kroję, także niezbyt drobno. Ogórka obieram oczywiście i kroję w talarki. Wszystko smażę na patelni na margarynie. Na osobnej patelni podsmażam również kurczaka pokrojonego w kostkę. Kiedy warzywa nieco zmiękną dodaję kurczaka z sąsiedniej patelni, oregano, bazylię, vegetę pieprz i odrobinę soli, bo już vegeta jest dosyć słona. Sos pieczeniowy wykonuję zgodnie z recepturą na opakowaniu. Smażone warzywa nakładam na ugotowany (rzecz jasna) ryż i polewam sosem. Polecam i pozdrawiam serdecznie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.