Gość Mataforgana Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Skład: - pieczarki - cukinia - papryka - czerwona, żółta, zielona i biała - ogórek - margaryna np. Kasia - oregano - bazylia - Vegeta, sól, pieprz - sos pieczeniowy ciemny z torebki - ryż - cebula - pierś drobiowa Pieczarki kroimy, niezbyt drobno. Cukinię nie obieram ze skóry, zazwyczaj kupuję młodą, coby pestek wiele nie miała. :mrgreen: Paprykę i cebulę kroję, także niezbyt drobno. Ogórka obieram oczywiście i kroję w talarki. Wszystko smażę na patelni na margarynie. Na osobnej patelni podsmażam również kurczaka pokrojonego w kostkę. Kiedy warzywa nieco zmiękną dodaję kurczaka z sąsiedniej patelni, oregano, bazylię, vegetę pieprz i odrobinę soli, bo już vegeta jest dosyć słona. Sos pieczeniowy wykonuję zgodnie z recepturą na opakowaniu. Smażone warzywa nakładam na ugotowany (rzecz jasna) ryż i polewam sosem. Polecam i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.