Skocz do zawartości

Meksykańskie Chili Con Carne


kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Danie szybkie i łatwe do zrobienia Składniki 60 dag mięsa( wołowe zmielone) 1 szt.zielona papryka 1 szt.papryka czerwona 1 szt żółta papryka 3 cebule małe 1 laska selera (niekoniecznie) 1 puszka (16 oz.) zielonej fasolki (strączki) 2 puszki całych pomidorów 1-2 puszki czerwonej fasoli 11/2 op.chili con carne mix (przyprawa)(mieszanka przypraw : cebula suszona , papryka łagodna,chilli ,mielony kminek ,czosnek suszony) pieprz,sol można dodać 1 puszkę ciecierzycy Etapy przygotowania zmielona wołowinę obsmażyć na patelni na smalcu lub oleju jarzyny posiekać w kosteczki i również obsmażyć na oleju lub smalcu. Wrzucić razem do garnka,fasolkę i groszek należy odcedzić na sitku a pomidory wrzucamy z sosem.Przyprawę rozpuszczamy w szklance wody i mieszamy razem.Dusimy na małym ogniu przez ok.30-60 min. ja podaje z małymi bułeczkami ale tez można kupić , nachos -meksykańskie chipsy (tylko przed podaniem należy je podgrzać by były chrupiące ) nachos zapiekane z serem -pychotka post-9951-1260290674_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.