Skocz do zawartości

Jak Zawekować Bigos?


minia51

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy można zawekować bigos? Jeśli tak to ile gotować słoiki, przez ile dni, gdzie je przetrzymywać i jak długo. Dziś zaczynam go robić. Zawsze mroziłam w pojemnikach.Teraz chciałabym włożyć do słoików. Bardzo proszę o porady. Używam słoików z zakrętkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam, przyznam że wolę przechowywać bigos w zawekowanych słoikach - jest smaczniejszy. Pasteryzuję go 2 dnia po jakieś 2-3 godziny. Trzymam w takich warunkach jak inne przetwory, czyli na strychu gdzie zimą mam max +10 st a minim. +5 st. Powodzenia i smacznego :-(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam, przyznam że wolę przechowywać bigos w zawekowanych słoikach - jest smaczniejszy. Pasteryzuję go 2 dnia po jakieś 2-3 godziny. Trzymam w takich warunkach jak inne przetwory, czyli na strychu gdzie zimą mam max +10 st a minim. +5 st.

Powodzenia i smacznego :-(

Dziękuję. Czy wystarczy gotować jeden raz 3 godziny, czy drugiego dnia powtórzyć? Mam na myśli gotowanie słoików.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja mama nakłada gorący bigos do słoików, nie wekuje, nie gotuje, po prostu odwraca słoje do góry dnem a gdy już ostygną przechowuje je w lodówce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.