mart Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Przepis znalazlam na stronie "wysokie obcasy", ciasto jest bardzo czekoladowe, nie zawiera spulchniaczy, jest szybkie i łatwe do zrobienia a przy tym ten smak... ze o skorupce na wierzchu nie wspomne :-( Klasyczne brownie 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady 1 kostka (200 g) masła 100 g mąki 300 g cukru 6 jaj 50 g łuskanych włoskich orzechów (u mnie mielone migdaly, mozna tez bez niczego) Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18--20 minut. przepis stad: https://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy...67,1975273.html Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Baaardzo lubię mocno czekoladowe ciasta więc dla mnie zapowiada się rewelacyjnie :) Muszę koniecznie wypróbować... ale po świętach, bo teraz mnóstwo innych łakoci :-D Cytuj
Emma Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Uwielbiam to ciasto!!!Wysoce kaloryczne,ale palce lizac.Ja orzechy zawsze zastępuję pianką JOJO,która zawsze się trochę przypala w czasie pieczenia,ale to nie ma większego wpływu na smak ciasta.Polecam ten przepis wszystkim,którzy jeszcze go nie wypróbowali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.