Gość monikcza Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Czy mógłby ktoś przetłumaczyć tan przepis na j.angielski? Jest to bardzo pilne. 6 żółtek 6 łyżek cukru szczypta soli 500g serka mascarpone około 40 podłużnych biszkoptów 1 i 1/2 szklanki mocnego naparu kawy 4 łyżki likieru amaretto 2 łyżki kakao lub sypkiej czekolady 1.Żółtka ubijać z cukrem i solą na gęsty,jasny krem(ręcznie lub za pomocą miksera) 2.Serek mascarpone rozetrzeć na puch.Mieszając dodawać po łyżce masy jajecznej. 3.Biszkopty namoczyć w kawie wymieszanej z likierem.Połowę ułożyć na dnie naczynia. 4.Biszkopty przykryć polową kremu,ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nałożyć resztę kremu. 5.Wierzch deseru posypać kakao. Naczynie przykryć folią.Wstawić do lodówki na kilka godzin. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.