Skocz do zawartości

Zapiekanka Z Ziemniaków I Szpinaku


Gość mat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

6 ugotowanych ziemniaków

paczka mrożonego szpinaku w liściach lub świeży szpinak

1 duża cebula

4 ząbki czosnku

pół łyżeczki mielonego białego pieprzu

sól

olej

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak rozmrozić. Czosnek posiekać. Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na oleju. Szpinak wymieszać z cebulą, czosnkiem, solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć warstwą ziemniaków, skropić je olejem, położyć szpinak, wyrównać powierzchnię i położyć pozostałe ziemniaki, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 20 minut w 200st. Znalazłem ten przepis http://www.eko-food.pl mają dużo innych fajnych przepisów. Polecam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.