Gość Katarzyna86 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Witajcie:) Po przeczytaniu przepisów z galerii tortowej wpadłam na pomysł zrobienia tortu. Chcę zrobić jutro tort na urodziny mojego narzeczonego; na pewno będzie biszkopt prostokątny (boisko do piłki nożnej z logiem ulubionego klubu), do tego chcę zrobić element piłki- nie chcę piec kolejnych biszkoptów, wpadłam na pomysł żeby zrobić taką masę jak do śmietanowca- z przepisu mamy koleżanki - 0.5l śmietany kremówki połączyć z rozpuszczonymi 2 galaretkami w 1.5 szkl wody, i do tego 400ml mleka. Bym to wlała do okrągłej miski i odstawiła na noc żeby stężało, problem tkwi we wzorze piłki. Boisko powlekę masą marcepanową zieloną, a jak piłkę udekorować? Czy masa marcepanowa może być też na nią nałożona? Gdzieś czytałam, że nie powinno się łączyć śmietany i masy marcepanowej. Baardzo proszę o pomoc ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi