Yola79 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 ZUPA GULASZOWA Składniki: 20dag pieczarek 80dag karkówki bez kości/bądź od szynki/bądź gulaszowe 2 papryki czerwone 2 ząbki czosnku 2 małe marchewki 1 cebula 1/2 śmietany 1 mielona słodka papryka fix do gulaszu 4 garście makarony świderki 4 kostki rosołowe drobiowe WYKONANIE: Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z czosnkiem wyciśniętym, dodać pół opakowania papryki- dusić do miękkości- podlać wodą gdy potrzeba. Gdy będzie miękkie dodać pół opakowania Fix-a i dusić dalej mieszając. Zagotować 3 l wody dodać 4 kostki rosołowe i wymieszać. Marchew zetrzeć na tarce drobnej, pieczarki, cebule i paprykę( obrać ze skórki) pokroić w paski. Cebule najpierw poddusić na patelni, dodać paprykę utarta marchew i pieczarki. Miękkie warzywa wrzucić do mięsa i dodać 1/2 łyżki papryki ostrej i pozostała część Fix-a. Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem- dodać tam makaron i zagotować 15 min. Zaprawić śmietaną. Smacznego Cytuj
jacobs Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 to mój przepis: mięso wieprzowe w zależności od ilości osób słonina wędzona nóżki wieprzowe wędzone papryka ostra w strączkach marchewka ,ziemniaki,cebula,mieloną czerwoną papryke w kociołki rozgrzać słonine, wrzucić mieloną papryke słodką i przesmażyć a następnie dodać mięso.dolać wody , włożyć nóżki wieprzowe i gotować do miękości.Dodaćstrąki papryki ostrej /nie rozcinać/ po około 1 godz. dodać galuszki /kluski/ prosty smaczna i tradycyjnie węgierska ale gotowana w kotle Smacznego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.