EWA1992 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Ciasto zrobiłam z programu "Ewa Gotuje". Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka oliwy ( ja dałam olej). Białka ubić na pianę. Dodać cukier,żółtka. Wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy o średnicy 24-26 cm i piec w temp:180C przez ok:20-25 min. Masa budyniowa: 700 ml soku marchewkowego, 2 budynie śmietankowe z cukrem, 1/2 kostki masła. Ugotować jak budyń,na końcu dodać masło i starannie wymieszać. Masa śmietankowa: 400 ml kremówki 36%, 2 łyżki cukru-pudru ( jak dla mnie za mało słodkie ), 1 łyżeczka żelatyny, 1 łyżka mleka w proszku ( ja nie miałam więc nie dałam ale powinnam była dać więcej żelatyny). Żelatynę rozpuszczamy w łyżce wody i dodajemy do ubitej śmietany. Biszkopt + masa budyniowa + masa śmietankowa. Udekorować według własnego pomysłu. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.