copowiecie Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 a wiec na danie dla 3-4 osob potrzebujemy: 1 Biala kapusta, 2-3 woreczki ryzu, 500g miesa mielonego, 1 cebule, 5 zabkow czosnku, ziola prowansalskie, sol, pieprz, koncentrat pomidorowy, maka, margaryna lub maslo. Przygotowanie golabkow: Ugotowany ryz wymieszac z miesem mielonym i przyprawami, dodac pokrojona cebule i czosnek, wymieszac. Przygotowany farsz zawijac w liscie bialej kapusty. Nastepnie golabki ulozyc w garnku 1 na 2. Przygotowac sos: Do osobnego garnka wlac koncentrat pomidorowy i 1 szklanke wody. Na patelni usmazyc okolo 200g maki razem z margaryna lub maslem. Usmazona make wymieszac z koncentratem i szklanka wody. Sos wlac do garnka z golabkami i gotowac az kapusta zrobi sie miekka. By sos nie byl zagesty mozna dodac wiecej wody. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.