Basia K Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 25 dag masła 2 szklanki mąki szklanka cukru torebka budyniu śmietankowego 3 jaja owoce (mi najbardziej smakuje z truskawkami lub śliwkami) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzec z cukrem na jednolitą masę,dodawac po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka,wsypac proszek,budyń (suchy) i mąkę. Ciasto podzielic na dwie części. Do niedużej formy wyłożyc połowę ciasta,na nią ułożyc owoce i przykryc drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temp.160 stopni. Gorące posypac cukrem pudrem. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 No noo... Basiu, Ty to umiesz kusić człowieka ciachem. Jak kupię truskaweczki to zaraz zrobię. W tym roku kupiłam 3 razy truskawki i za każdym razem były bez smaku. W knedlach jak robiłam to nie było czuć smaku bo ja do środka dodaje cukier. Pozdrawiam i dam znać jak tylko upiekę jak smakuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi