Gość aniawu73 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Taką potrawę jedliśmy ostatnio w Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. Bardzo nam smakowała, więc poprosiliśmy o przepis na tą kaszubską potrawę. Polecam - palce lizać ! Składniki: -mięso wieprzowe -cebula -przyprawy: sól, pieprz, magi, -ziemniaki -jajka -bułka tarta -Vegeta Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.