AnnaK Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 50 dag mąki pszennej 35 dag miękkiego masła 15 dag cukru pudru 2 torebki cukru wanilinowego 2 łyżeczki mleka 3-4 łyżki posiekanej suszonej żurawiny 8 dag posiekanych orzechów ( laskowe, włoskie, pistacjowe) sól Masło, cukry, mleko i sól utrzeć na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, wymieszać, wsypać orzechy i żurawinę, zagnieść ciasto. Podzielić je na 4 części, z każdej formując wałek o średnicy 5-6cm , każdą porcję zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 20-30 minut. Następnie każdy wałeczek pokroić na 0,5cm plasterki. Układać na blasze wyłożonej papierem. Piec 12-15 minut w 200 stC. Z tej porcji wychodzi około 60-70 ciastek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.