Skocz do zawartości
AnnaK

Śledzie Po Kaszubsku

Rekomendowane odpowiedzi

0,5 kg płatów śledziowych solonych

5 średnich cebul

1 łyżka rodzynek

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżka keczupu

1 łyżeczka Vegety

pieprz, papryka słodka i ostra

Cebulę pokroić w piórka i dusić do miękkości w dość dużej ilości oleju. Dodać rodzynki, koncentrat, keczup i przyprawy. Ostudzić !

Śledzie pokroić na małe kawałki. Układać w słoiku warstwami: śledzie, cebula, śledzie...

Wstawić do lodówki. Najsmaczniejsze są po 3-4 dniach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.