k@sia Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witajcie w przedświątecznym zabieganiu :) Mam prośbę, szukam dobrego przepisu na rolmopsy z solonych śledzi w zalewie octowej, może ktoś robi w domu i podzieli się przepisem, bo chciałabym przygotować takie na wigilię a nie mam sprawdzonej "instrukcji" :( :) Cytuj
astropitek Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witajcie w przedświątecznym zabieganiu :wink: Mam prośbę, szukam dobrego przepisu na rolmopsy z solonych śledzi w zalewie octowej, może ktoś robi w domu i podzieli się przepisem, bo chciałabym przygotować takie na wigilię a nie mam sprawdzonej "instrukcji" :mrgreen: :grin: Rolmopsy : Składniki: 1 kg świeżych śledzi 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki oleju 4 cebule koncetrat pomidorowy-średni musztarda ziele angielskie, liść laurowy Pzrygotowanie śledzi: 1. Sledzie umyć 2. Każdy kawalek posmarowac musztardą, opruszyć pieprzem, posolić,zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Przygotoanie zalewy: 1. Wodę zmieszać z połową szklanki octu i oleju. 2. Dodać koncentrat, pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. 3. Ułożyć śledzie w rondlu, zalać zalewą. 4. Gotować na małym ogniu około 10min. 5. Po ugotowaniu wystudzić https://basia-kulinaria.blogspot.com/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi