Beella Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Składniki: 1 ? kg schabu bez kości ? szklanki suszonych śliwek kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego olej Marynata: 6 ząbków czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżeczki miodu płynnego kieliszek oleju sól, pieprz do smaku ? szklanki ostrej musztardy Przygotowanie: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. W glinianym garnku zalać schab przygotowaną marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny, raz po raz przekładając je w różne strony. Tak przygotowane mięso ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, obsypać pieprzem, zielem angielskim i suszonymi śliwkami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C około1 ? godziny. Wyłożyć na półmisek i schłodzić. Udekorować listkami sałaty i upieczonymi śliwkami. Podawać na zimno. Cytuj
figiel Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wyglada pierwszorzędnie . Daj znac jak wypadł efekt końcowy :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.