Michal_Zywiec_Zdroj Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Witajcie, jestem Michał i z ramienia Żywiec Zdrój, chciałbym przez najbliższe tygodnie porozmawiać z Wami o spotkaniach kulinarnych, wodzie, owocach i orzeźwieniu :) Na początek chcę Wam zadać pytanie - czy zdarza się Wam zapraszać znajomych na obiad, kolację, albo wspólne gotowanie? Czy raczej jecie razem ?na mieście?? Co w ogóle sądzicie o takim sposobie spędzania wspólnie czasu jak wspólne gotowanie? :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witaj w smacznym gronie Michał :oops: Tak, zdarza mi się zapraszać rodzinkę i znajomych na obiad oraz na wspólne grillowanie :) Obiad zazwyczaj staram się przygotować już przed przybyciem gości, natomiast grilla przygotowujemy już wspólnie - sałatki, sosy, bułeczki z masłem czosnkowym, szaszłyki, kiełbaski itd. Gotowe już sałatki i dipy kładziemy na stół w ogrodzie, i w miłym towarzystwie czekamy na grillowane dodatki mięsne :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witaj Michale :) My z mężem również zapraszamy rodzinę,przyjaciół,na obiad,kolację i grillowanie...tak ja pisała Dorotka obiad i kolację przygotowujemy tuż przed przybyciem gości i jak przyjdą to po chwili przywitania i zamianie kilku zdań podajemy do stołu,a grillowanie przebiega wspólnie,oczywiście to co trzeba wcześniej zamarynować to jest już przygotowane :grin: Cytuj
Michal_Zywiec_Zdroj Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Dzięki za miłe przyjęcie :) To prawda, dobrze jest część rzeczy przygotować wcześniej, zwłaszcza jeśli trzeba coś zamarynować na grilla. Pamiętacie kiedy ostatnio nadarzyła się wam okazja do takiego wspólnego grillowania? Pogoda ostatnio dopisywała więc niedługo i my pewnie coś dla znajomych przygotujemy. Jakie napoje i potrawy polecacie na taki grillowany wypoczynek? :sad: Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Wczoraj :) Na kolację mieliśmy kiełbaski i oscypek z grilla :-( Kiełbaski - warto wypróbować surowe, my mieliśmy surowe kabanosy, takie cienkie były - grillowane smakowały super i w dodatku były podzielne :grin: Oscypek z grilla to rewelacyjna sprawa - oscypka wystarczy pokroić w około 1 cm plasterki (boczne skórki tzw. piętki serka warto odkroić bo się przypalają). Wystarczy mu kilka minut dlatego warto położyć go na rozgrzany ruszt, jak już kiełbaski są gotowe. Ciekawie smakuje też czosnek i cukinia z grilla. Co do napojów to też są ważne, a może i najważniejsze, bo w sumie jak przychodzą znajomi, to na początku pada pytanie "czego się napijecie?" Także trzeba mieć jakiś wybór też :evil: Na pewno trzeba mieć dużą ilość wody, bo takie upały są bardzo męczące. Mile widziane byłyby też kostki lodu, które potem można dodać do każdego napoju. Myślę, że ciekawym pomysłem byłoby też zrobienie takich kostek lodu ze smakowej wody. Taka woda z kostkami lodu i plasterkami limonki będzie się cieszyła dużym wzięciem :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.