hermes Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 2 szklanki mąki, 1i1/4szklanki cukru, 4 jaja, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, pół szklanki oleju, szklanka posiekanych orzechów włoskich, 3 duże jabłka. Jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem i sodą. nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej. Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z orzechami i posiekanymi jabłkami (mogą być kostki). Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec około 30-40 min. Smacznego! Cytuj
hermes Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Zapomniałem dodać, że po upieczeniu ciasto trzeba polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami (najlepiej laskowymi) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.