hermes Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 2 szklanki mąki, 1i1/4szklanki cukru, 4 jaja, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, pół szklanki oleju, szklanka posiekanych orzechów włoskich, 3 duże jabłka. Jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem i sodą. nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej. Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z orzechami i posiekanymi jabłkami (mogą być kostki). Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec około 30-40 min. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hermes Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Zapomniałem dodać, że po upieczeniu ciasto trzeba polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami (najlepiej laskowymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.