Skocz do zawartości

Ciasto Drożdżowe Trójfazowe


Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 miesiące później...

To podobno coś takiego: część mąki pszennej należy zaparzyć gorącym mlekiem, a po przestudzeniu dodaje się drożdże i cukier. To się razem wyrabia i odstawia w ciepłe miejsce. Potem wyrośnięty rozczyn łączy się z pozostałymi składnikami drożdżowego ciasta i starannie wyrabia. Podobno taki sposób pozwala na uzyskanie miękkiego, pulchnego ciasta :) Ps. Moja babcia robiła kiedyś w podobny sposób pączki, i mówiła że to był najlepszy sposób, bo pączusie były miękkie - można wypróbować, bo karnawał trwa, a Tłusty Czwartek już niedługo :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.