albit Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Składniki: - 8 grubych plastrów pasztetu (najlepszy jest "leppszy") - 50 -100 dag makaronu wstążki - 20 czarnych oliwek - 20 dag pomidorków - łyżka orzeszków piniowych - masło do wysmarowania formy Sos: - Ser żotly - 3 jajka - szklanka śmietany - pieprz - gałka muszkatołowa - sól Wykonanie 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, nastepnie osącz na sicie. 2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Śmietane ubij z jajkami, następnie dodaj tarty ser, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Opłucz i osusz pomidorki. 3. W naczyniu wysmarowanym masłem układaj na przemian makaron z pasztetem. Posyp pomidorkami, oliwkami. Polej przygotowanym sosem serowym. 4. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę orzeszkami piniowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.