Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Składniki: Biszkopt - ja miałam upieczony z 5 jaj. Masa: 5 wafelków grześki bez czekolady, 30 dag (20 szt) cukierków michałków, 2 słodkie śmietany kremówki 30% (ja użyłam 2 kubeczki po 330 ml każdy) Masa: grześki i michałki kroimy na małe kostki, następnie schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno (ja dodaję zawsze odrobinę żelatyny). Kiedy już będzie ubita, wsypujemy grześki i michałki i mieszamy ze śmietaną. Całą masę wykładamy na wystygnięty biszkopt, można jeszcze na górze posypać kakao lub oblac polewą. Schłodzic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Basiu, to ciasto zapowiada się smakowicie - same moje ulubione produkty :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Dorotko ja też tak sądzę bo uwielbiam michałki.. :biggrin: .gdzieś już natchnęłam się na ten przepis-chyba w jakimś poradniki i już wtedy zwrócił moją uwagę. Basiu gdyby tak jeszcze fotka była dołączona do przepisu to byłoby cudnie. :wub: Pozdrawim ELA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Elu,fotka będzie jutro,jak ukroję kawałek ciasta 🙂 Chyba,że skuszę się już dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Oj.... i nie wytrzymałam Jak zwykle trochę nieforemny pierwszy kawałek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Basiu bardzo apetyczny kawałeczek ciasta nam postawiłaś :) super przepis i chyba dośc prosty do wykonania . Dziękuję za fotkę -pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wspaniałe! Michałki to moje ulubione cukierki (tak jak krówki mleczne) - muszę koniecznie spróbować :) Dziękuję za ciekawy przepis! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Tak,to prawda, że nie ma przy nim zbyt wiele pracy a jest naprawdę pyszne.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.