Gość Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 składniki: -kilka gałązek natki pietruszki -1 cebula -20 dag boczku wędzonego w plastrach -3 duże ząbki czosnku -1/2kg mielonej wieprzowiny -1/2kg mielonej wołowiny -1 jajko -10gałązek tymianku -4 łyżki tartej bułki -1 łyżka oliwy -1 łyżka koniaku -sól, pieprz sposób wykonania: Na podłóżną foremkę wyłóż papier do pieczenia. Na dnie i ściankach foremki ułóż plasterki boczku tak aby wychodziły na siebie i wystawały sporo za brzegi foremki aby na końcu można było przykryć wierzch pasztetu.Posiekaj drobnitko pietruszkę natkę, czosnek i cebulę. Wymieszaj je z mięsem. Dodaj do tego jajko i oberwane listki tymianku. Mieszając dodaj bułkę tartą, oliwę i alkohol. Posyp solą i pieprzem. Wyrobione mięso wyłóż do foremki i zakryj wystającymi plasterkami boczku. Przykryj folią aluminiową. Piekarnik nagrzej do 180 stopni, włóż foremkę w większą blachę z wodą , która powinnasięgać 3/4 wysokości foremki. Wstaw do piekarnika na ok 1 i 1/2 godziny, SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.