Beella Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Składniki: Główka białej kapusty 3kg duży por kg marchwii 3-4 papryki pęczek świeżego lubczyku,bazylii i natki pietruszki 3ząbki czosnku 3łyżki soli szklanka octu szklanka cukru Przygotowanie: Kapustę poszatkować,pora pokroić w talarki posypać 3łyżkami soli,wymieszać i pozostawić na około godzinę pod przykryciem.W tym czasie paprykę oczyścić pokroić w paseczki,marchew oczyścić zetrzeć na tarce jarzynowej,czosnek obrać przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki dokładnie połączyć dodać pokrojony lubczyk,bazylię i pietruszkę.Zasypać szklanką cukru i wlać ocet,wymieszać i pozostawić na pół godziny.Tak przygotowaną sałatkę włożyć do umytych słoików i zalać sokiem uzyskanym z warzyw.Pasteryzować 15min. Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Fajny przepis, będę miała go na uwadze jak będę robiła kolejne przetwory z kapustą, dziękuje 🙂 Cytuj
Beella Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udało się zdjęcie wstawione,mojej rodzince ta sałatka smakowała zaraz po uszykowaniu zanim poszła do słoików zajadali z ziemniakami i kotletem schabowym:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.