Beella Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Składniki: 0,5kg filetów śledziowych solonych 3 duże cebule 50ml oleju 3 łyżki cukru 2łyżki octu winnego łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 papryczki chilli 100gr suszonych śliwek ziarna pieprzu ziela angielskiego liść laurowy sól Przygotownie: Śledzie moczymy w wodzie około 3godzin.Olej wylewamy na patelnię i smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka,solimy.Dodajemy cukier i mieszając doprowadzamy do lekkiej karmelizacji.Wsypujemy paprykę uważając aby się nie przypaliła,wlewamy ocet jeszcze chwilę wszystko smażyć.Zdjąć z ognia dodać pokrojoną papryczkę chilli (można dodać w proszku)kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i pokruszone liście laurowe oraz pokrojone w kostkę śliwki.Pozostwiamy do ostygnięcia.Śledzie wyjmujemy z wody osączmy i kroimy na kawałki,układamy warstwami w miseczce farsz śledzie.Wstawiamy do lodówki na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mmm.... ciekawy przepis na śledziki - trzeba będzie wypróbować - dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrowauroda Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Lubię śledzie i każdy nowy przepis z ich udziałem jest dla mnie cenny. Trochę mi tu nie pasuje papryczka chili, ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaryntushy Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 super przepis :D testowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariecky Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 myśle, że tu mogło by pasować curry, mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holender_sho Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a ja bym dodał kiszonego ogórasa, tylko fakt mogło by być za słono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroszk_a Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 uwielbiam śledzie pod każą postacią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.