Forum

  1. Na czasie...

    1. 93
      postów
  2. Nasze przepisy

    1. Alkohole

      Zawracają w głowie, ale czasami też robią niezapomniane wrażenie na naszym podniebieniu...

      773
      postów
    2. Dania główne

      Coś konkretniejszego... Konkretniej pysznego... Na obiad i nie tylko...

      6132
      postów
    3. Pieczywo

      Chleby, bułki, rogaliki... Te smaczne wypieki znajdziesz na tym forum.

      609
      postów
    4. Potrawy wegetariańskie

      Masz ochotę na danie bez mięsa? Masz ciekawy przepis na danie typowo wegetariańskie - podziel się z nami

      356
      postów
    5. Przekąski

      Jako dodatek do chleba lub samodzielny niewielki posiłek - pasty, grzanki, nadziewane specjały.

      2237
      postów
    6. Przetwory

      Na zimowe posiłki będą jak znalazł te "skarby naszych piwnic".

      1611
      postów
    7. Sałatki

      Niby miszmasz, a jednak smakuje wyśmienicie. Sprawdź nasze wspaniałe mieszanki...

      2282
      postów
    8. Słodkości

      Ciasta, torty, desery... Któż ich nie lubi - do tego pyszna kawa lub herbatka i... żyć nie umierać.

      16060
      postów
    9. Zupy

      Nieodłączny składnik każdego pysznego obiadku. Barszcz, pieczarkowa, pyszna grochówka? Proszę bardzo...

      689
      postów
  3. Kulinaria

    1. Nasze artykuły

      Masz coś interesującego do napisania? Chcesz podzielić się czymś ciekawym? Tutaj jest to bardzo wskazane.

      267
      postów
    2. Porady

      Jeżeli czujesz, że wiesz coś, co może się przydać innym - podziel się swoją radą na tym forum.

      1350
      postów
    3. Problemy w kuchni

      Może coś ci nie wyszło a nie wiesz dlaczego. Może chcesz się poradzić bardziej doświadczonych w kuchni. To forum jest do tego.

      2415
      postów
    4. Diety

      Na tym forum znajdują się informacje o rozmaitych dietach. Nie tylko odchudzających, ale także dietach dla diabetyków i innych.

      29587
      postów
    5. Szukam przepisu

      Szukasz konkretnego przepisu - pisz tutaj. Może ktoś go zna.

      3289
      postów
    6. Ogólnie

      O kulinariach ogólnie.

      9945
      postów
    7. Urządzenie i wyposażenie kuchni

      Jak zaprojektować kuchnie? W jakie urządzenia AGD ją wyposażyć? Wszystko co potrzebne aby Twoją kuchnie uczynić przytulnym miejscem pracy i/lub rozrywki.

      1434
      postów
    8. Śmieszne przygody w kuchni

      Przydarzyło ci się coś śmiesznego w Twoich przygodach z gotowaniem i pieczeniem. Podziel się z nami. Pośmiejemy się wspólnie ;)

      185
      postów
    9. Znaleziono w Internecie

      Tutaj podajemy linki do znalezionych na innych stronach fajnych przepisów i interesujących informacji "kuchennych".

      466
      postów
    10. 999
      postów
  4. Poza kuchnią

    1. Przywitaj się i daj się przywitać

      Przełam pierwsze lody. Daj się poznać na forum. Zapraszamy :)

      3123
      postów
    2. Smakowicze o sobie...

      ...czyli poznajmy się. Chcesz powiedzieć kim jesteś, co robisz, gdzie mieszkasz. Chcesz napisać coś o sobie i swojej rodzinie - tutaj jest na to odpowiednie miejsce.

      7711
      postów
    3. Rozmowy (prawie) niekontrolowane

      A może masz ochotę powiedzieć coś na temat, który zupełnie nie ma związku z kuchnią. Tutaj możesz to zrobić.

      10410
      postów
  5. Nasz wortal

    1. Aktualności

      Najświeższe wiadomości związane z naszym Wortalem.

      307
      postów
    2. Propozycje i uwagi dotyczące Smaczny.pl oraz forum

      Nasz Wortal jest dla Was. Tutaj możecie pisać co chcielibyście w nim znaleźć. Co Wam przeszkadza? Co zmienić?

      233
      postów
    3. Użytkowanie forum i strony głównej - informacje i problemy

      Nie wiesz jak wykonać określoną operację na forum? Nie wiesz co i jak działa na stronie głównej Smaczny.pl? Tutaj doradzimy i pomożemy Ci we wszystkim.

      451
      postów
    4. Tylko dla nałogowych "smakowiczów"

      Tutaj będziemy omawiać ważne i mniej ważne tematy - tak czy inaczej nikt "obcy" tego nie przeczyta (nie chodzi o ITI ;) )

      68
      postów
  • Kto jest online?   0 użytkowników, 0 anonimowych , 9 gości (Zobacz całą listę)

    Brak zarejestrowanych użytkowników online

  • Posty

    • Ciekawa wersja popularnej potrawy. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dużej ilości dodatków przekąska jednocześnie zaspokaja głód jak również bardzo efektownie prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich. Składniki
      - 20 dag pieczarek
      - 2 cebule
      - 4 parówki ( ok.20 dag )
      - 1 żółta papryka
      - opakowanie ciasta francuskiego
      - 20 dag startego żółtego sera
      - ketchup
      - suszona bazylia
      - masło Wykonanie
      Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć razem na maśle. Parówki pokroić w talarki, paprykę w drobną kostkę. Ciasto podzielić na 8 części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Każdy kawałek posmarować ketchupem, delikatnie oprószyć bazylią i kolejno wykładać porcję pieczarek, parówek i papryki. Wierzch każdego kawałka posypać startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180oC. Uwaga – sprawdzona rada
      1) parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną wędliną lub mięsem Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj
       
    • Siemka! Ja nazywam się Bartek i będę szukał na tym forum ciekawych przepisów na dania. Lubie głównie makarony oraz ogólnie kuchnię Włoską! 
    • Długo czekały śledzie na publikację bo aż od świąt - jakoś nie było czas, chęci i weny do siedzenia przed komputerem i stukania w klawiaturkę. Ale oto są. A raczej były bo ze stołu wigilijnego wyparowały tak szybko że sam nie zdążyłem się nimi nacieszyć :) Myślę że takiego śledzika każdy zna. Potrawa jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu ale co najważniejsze - bardzo smaczna :) Wszystkie smaki idealnie się uzupełniają, śledzik wręcz rozpływa się w ustach a cebula i gorczyca przyjemnie chrupie podczas gryzienia. Składniki
      - 500 g płatów śledziowych solonych
      - 3 łyżki musztardy sarepskiej
      - 3 łyżki musztardy francuskiej
      - 2 łyżki majonezu
      - 2 łyżki jogurtu naturalnego
      - 1 czerwona cebula
      - szczypta czarnego pieprzu Wykonanie
      Filety śledziowe wymoczyć ( czas moczenia zależny jest od tego jak bardzo śledzie były słone przed moczeniem i jaki efekt chce się uzyskać  - jest to sprawa tak naprawdę indywidualna ). Po wymoczeniu pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić pieprzem. Sos wymieszać z cebulą oraz śledziami. Całość odstawić na kilka godzin do lodówki.
        Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj
    • Zrobiłam, obeszło się bez bułki tartej :) Są pyszne! Nie byłabym sobą, gdybym nie zmodyfikowała nieco przepisu - zostały nam jeszcze tylko 2 sztuki, na jutro.   Polecam ten przepis, szczególnie tym, którzy muszą wyeliminować gluten z diety - naprawdę można obejść się w tym przepisie bez bułki.
  • Wpisy bloga

  • Ostatnie aktualizacje statusu