Magdalena Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 * 2 KG BIAŁEJ KAPUSTY * 2 KG BURAKÓW CZERWONYCH * 40 DAG CEBULI ZALEWA:ZAGOTOWAĆ *1/2 SZKL.OLEJU *1 SZKL. WINNEGO OCTU *3/4 SZKL. CUKRU *1/3 SZKL.WODY *2 ŁYŻKI SOLI BURAKI UGOTOWAĆ ,OBRAC , ZETRZEĆ NA DUŻYCH OCZKACH.KAPUSTĘ POSZATKOWAĆ,UGOTOWAĆ, ODCEDZIC. CEBULĘ POKROIĆ W PIÓRKA, CEULĘ DODAĆ DO GRĄCEJ ZALEWY ZAPARZYĆ WYMIESZAĆ Z WARZYWAMI, DODAĆ GORĄCĄ ZALEWE ,JESZCZE RAZ WYMIESZAĆ . WYPEŁNIAĆ SŁOICZKI ZAKRĘCIĆ I PASTERYZOWAĆ. b][/sałatka pochodzi z "Poradnika domowego"jest smaczna i nie czuć kapusty .Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dokładnie, potwierdzam, sałatka jest przepyszna z buraczków i kapusty - robiłam kiedyś z podobnego przepisu Przyszedł czas na buraczki... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.