Skocz do zawartości

Przepis na ciasteczka z mlekiem skondensowanym POTRZEBUJĘ!!

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 pimpolinka

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 27.10.2005 - 15:03

Przepis na ciasteczka z mlekiem skondensowanym POTRZEBUJĘ!!
Bardzo pilne, będę ogromnie wdzięczna!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif

#2 Dorota

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 postów
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 27.10.2005 - 19:51

Witam :D

Można zrobić tak :)

Foremki na babeczki wylepić kruchym ciastem, a następnie upiec. Natomiast osobno ugotować mleko w puszce ( gotować je 2-3 godziny) i do upieczonych i wyciągniętych z foremek ciasteczek wlać powstałe toffi i poczekać, aż masa ostygnie. Następnie ciasteczka można udekorować bitą śmietaną i dowolnymi owocami :D

Powodzenia ;)
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#3 pimpolinka

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 27.10.2005 - 22:15

Ale mi chodzi o ciasteczka gdzie do CIASTA dodaje się to mleko i to nie gotowane tylko rzadkie.
Ale mimo wszystko thank You ;)

#4 Dorota

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 3790 postów
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 27.10.2005 - 22:25

Aaa :D … to z takim przepisem się jeszcze nie spotkałam ;), więc gdyby ktoś miał szukany przepis, to czekamy … :)
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#5 krystusia

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 31.10.2005 - 00:06

WITAM! JA MAM PRZEPIS NA PTASIE MLECZKO Z TYM MLEKIEM(RZADKIM),ALE NIE WIEM CZY O TO tOBIE CHODZILO.JAKBY CO TO DAJ ZNAĆ TO PODAM PRZEPIS.POZDRAWIAM. ;)

#6 pimpolinka

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 31.10.2005 - 00:40

Pewnie czekam na przepis. ;)

#7 krystusia

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 07.03.2006 - 00:59

1 galaretka wiśniowa,1 galaretka cytrynowa,1 puszka mleka skondensowanego,2 łyżeczki żelatyny,1 łyżka cukru.cukier waniliowy,polewa czekoladowa.
Każdą z galaretek rozpuścić w pół szkl. wody.Żelatynę namoczyć w pół szkl.zimnej przegotowanej wody z cukrem waniliowym.
Mikserem ubić galaretkę wiśniową(powinna zwiększyć swoją objętość 2-3 razy).Pod koniec ubijania stopniowo dodawać 1/3 puszki dobrze schłodzonego mleka.Wylać na płaską blaszkę do pieczenia.Mikserem ubić żelatynę,dodać 1-3 mleka i wylać na galaretkę wiśniową.Następnie powtórzyć wszystkie czynności z galaretką cytrynową.Powstałe w ten sposób ptasie mleczko można polać polewą czekoladową.Smacznego!!! :D

#8 Agusia

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 254 postów
  • Zainteresowania:gotowanie, choc nie mam zbyt duzo czasu od kiedy mam moja corcie Emilke, poza tym szydelkowanie, no i oczywiscie buszowanie po Smacznym

Napisano 16.11.2006 - 06:37

Ja mam jeszcze inny przepis na ptasie mleczko z mlekiem skondensowanym
1 puszka mleka-nieslodzonego
1 galaretka np czerwona rozpuszczona w 1 szklance wody-wystudzona
1 galaretka np pomaranczowa rozpuszczona w 1 szklance wody-wystudzona
1 galaretka np zolta rozpuszczona wg przepisu czyli w 2 szkl wody-wystudzona
owoce na wierzch ( pod galaretke)-moga byc z puszki, np brzoskwinie, morele, ananasy itp
ewentualnie podluzne biszkopty na spod

Dno tortownicy wylozyc biszkoptami niekoniecznie
mleko podzielic na 2 czesci
Jedna z nich ubijac az zacznie sie robic piankowata i dalej ubijajac wlewac czerwona galaretke.
Wylac mase na biszkopty i wstawic do lodowki zeby stezala.
Nastepnie to samo zrobic z pomaranczowa galaretka. Wylac na stezona pierwsza warstwe i wstawic do lodowki zeby tez sie zsiadlo.Owoce odcedzic z zalewy i ewentualnie pokroic, swieze np truskawki, maliny itp oczyscic, umyc i osuszyc.Ulozyc dekoracyjnie na zsiadlej masie i zalac lekko tezejaca ostatnia galaretka. Ja bardzo lubie ten deser bo skladniki moge miec praktycznie zawsze pod reka. Jest puszysty,niezbyt slodki i jest doskonaly na upalne dni.Zycze powodzenia! Mam tez doskonaly przepis mojej mamy na ptasie mleczko
i jesli chcecie to Wam go podam.