Skocz do zawartości

Prosty I Bardzo Smaczny Pasztet Z żołądków


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Zbliżają sie święta, a więc podzielę sie z Wami moim sprawdzonym pasztetem. 1 kg żołądków drobiowych, 1 kg wątróbek drobiowych, 1,5 kg chudego surowego boczku,sporo suszonych grzybów, 2 - 3marchwie, seler, 2 cebule. W/w składniki włożyć do garnka,dodać po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, 2 liscie laurowe. Gotować do miekkości w niewielkiej ilości wody. Wystudzone miesa i warzywa mielimy w maszynce. 2 bułki moczymy w sosie po gotowaniu mięs i też mielimy. Następnie dodajemy 5 całych jajek, startą gałke muszkatułową, solimy, pieprzymy do smaku. Jak masa jest sucha dodajemy troche sosu z gotowania. Dokładnie wszystko wyrabiamy. Keksówkę obficie smarujemy smalcem, posypujemy tarta bułką i napałniamy masą pasztetową. Pieczemy ok. 60 - 70 min. w tem. 170 o c. Te proporcje wystarczaja na dwie keksówki. Jedna porcje piekę, a drugą zamrażam i pieke na inna okazję. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.