ania320 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 witam u mnie na świętach na śniadanie międzyinnymi podaję wielkanocną mieszankę wszystkim smakuje a przepis wygląda tak; jajka ugotowane na twardo kroimy na większe kawałki i dajemy do miski , do jajek dodajemy rózne wędzonki kiełbasę pokrojoną w kostkę i mieszamy z jajkami na koniec chrzan tarty i jeśli ktoś lubi ostro chrzan w słoiczku przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe naprawdę polecam smacznego :lol: Cytuj
margheritac Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ta potrawa u mnie w domu nazywa sie : smazytko. Przepadam za nia! Najlepsza jest dla mnie z chrzanem swierzym wielokrotnie odgrzewana. Cytuj
Gość monia-weronia Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 :) Witam, brzmi smakowicie! No i oczywiscie zawsze cos nowego warto zaserwowac.Dzieki i pozdrawiam. :( Cytuj
rena1987 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, u mnie też ta mieszanka króluje podczas wielkanocnego śniadania. Jest przepyszna:) Mój mąż jeszcze do tej mieszanki dodaje twaróg, bo taka robi jego rodzina z pokolenia na pokolenie. pozdrawiam Cytuj
dorcia1987 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Moja babiczka to robiła i robi moja mama a teraz ja. U nas nazywa się Święconkai ta potrawa przyszła z moją babcią z Kresów. Jest chrzan, wędzonka (boczek, wędlina i koniecznie gotowane mięso) jaja, no i oczywiście biały ser zapiekany w piekarniku z jajkiem. Potrawa REWELKA. jemy prawie całą wielkanoc. Pozdrowionka dla smakoszy kuchni kresowej. Macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi