ania320 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 witam u mnie na świętach na śniadanie międzyinnymi podaję wielkanocną mieszankę wszystkim smakuje a przepis wygląda tak; jajka ugotowane na twardo kroimy na większe kawałki i dajemy do miski , do jajek dodajemy rózne wędzonki kiełbasę pokrojoną w kostkę i mieszamy z jajkami na koniec chrzan tarty i jeśli ktoś lubi ostro chrzan w słoiczku przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe naprawdę polecam smacznego :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margheritac Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 ta potrawa u mnie w domu nazywa sie : smazytko. Przepadam za nia! Najlepsza jest dla mnie z chrzanem swierzym wielokrotnie odgrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monia-weronia Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 :) Witam, brzmi smakowicie! No i oczywiscie zawsze cos nowego warto zaserwowac.Dzieki i pozdrawiam. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rena1987 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, u mnie też ta mieszanka króluje podczas wielkanocnego śniadania. Jest przepyszna:) Mój mąż jeszcze do tej mieszanki dodaje twaróg, bo taka robi jego rodzina z pokolenia na pokolenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorcia1987 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Moja babiczka to robiła i robi moja mama a teraz ja. U nas nazywa się Święconkai ta potrawa przyszła z moją babcią z Kresów. Jest chrzan, wędzonka (boczek, wędlina i koniecznie gotowane mięso) jaja, no i oczywiście biały ser zapiekany w piekarniku z jajkiem. Potrawa REWELKA. jemy prawie całą wielkanoc. Pozdrowionka dla smakoszy kuchni kresowej. Macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.