ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Skladniki; 1/2 kg maki 1 szklanka mleka 1 lyzeczka cukru 1/2 lyzeczki soli 2 jajka ROZCZYN: 5 dag drozdzy 1 lyzeczka maki 3 lyzki mleka Wykonanie; Zrobic rozczyn z drozdzy,maki i mleka.Dodac pozostale skladniki i wyrobic ciasto. Zostawic do wyrosniecia.Kroimy na kawalki, rozwalkujemy. Wkladamy dowolny farsz i zlepiamy jak pierogi. Smazyc w glebokim tluszczu jak paczki. ZYCZE SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Osobiście nie jadłam i nie robiłam tych pierogów,ale moja sąsiadka tak. Mówi że są bardzo dobre i godne polecenia.Ja również mam w planie je zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.