Extra Przepisy
Rospuda
Rozpoczęty przez Katarzyna, 28.03.2007 21:40
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28.03.2007 - 21:40
droga szybkiego ruchu nie tylko dla ludzi
Napisano 28.03.2007 - 22:46
Ostatnio w tym temacie widziałem plakat z napisem: "Rospuda - nie tędy droga".
Powiem Wam tak - mieszkamy sobie w dość przyjemnej okolicy. Za kilka lat 60 metrów od naszego domu będzie przebiegała autostrada - oddzieli nas od lasu - ogólnie będzie dużo mniej przyjemnie - ale nie przeszło mi przez głowę, żeby protestować przeciwko budowie tej drogi. W końcu gdzieś one muszą przebiegać. Każde rozwiązanie będzie miało swoje wady i zalety.
A co do Rospudy to z tego co mi wiadomo droga ta ma przebiegać nad ziemią - przynajmniej tak pokazują to w TV. Więc ten filmik nie do końca oddaje problem. Przypuszczam, że tam raczej chodzi o hałas i spaliny. Pewnie trochę racji w tym jest. Ale jest też trochę racji w tym co twierdzą mieszkańcy Augustowa. I co zrobić
Wybór spokój ludzi/spokój zwierząt ja pozostawiam tym, którzy są w tej sprawie decyzyjni
Niech oni się narażają
Powiem Wam tak - mieszkamy sobie w dość przyjemnej okolicy. Za kilka lat 60 metrów od naszego domu będzie przebiegała autostrada - oddzieli nas od lasu - ogólnie będzie dużo mniej przyjemnie - ale nie przeszło mi przez głowę, żeby protestować przeciwko budowie tej drogi. W końcu gdzieś one muszą przebiegać. Każde rozwiązanie będzie miało swoje wady i zalety.
A co do Rospudy to z tego co mi wiadomo droga ta ma przebiegać nad ziemią - przynajmniej tak pokazują to w TV. Więc ten filmik nie do końca oddaje problem. Przypuszczam, że tam raczej chodzi o hałas i spaliny. Pewnie trochę racji w tym jest. Ale jest też trochę racji w tym co twierdzą mieszkańcy Augustowa. I co zrobić
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 29.03.2007 - 16:54
Też jestem tego zdania! Wiadomo że każdy by chciał mieć dogodny dojazd do domu
tylko żeby po danej drodze nikt więcej nie jeździł, no bo wtedy to już nie jest udogodnienie tylko przekleństwo ( niestety ). Wcześniej ekolodzy uzgodnili jak by mogła przebiegać droga tak żeby nie narobić zbyt wielkich szkód, a teraz protestują . Szkoda że nie słychać o ich działaniach w inny sposób jak tylko manifestacje i blokady. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców których dotyczy ten konflikt, bo chyba najwięcej to Oni ucierpią??