1) moja mama kiedyś posłodziła rosół zamiast posolić- ohyda, nie próbujcie
2) moja koleżanka dolała do rosołu wodę z czajnika (tylko w czajniku był roztwór do odkamieniania z octem) - na szczęście spróbowała sama zanim podała gościom
3) kiedyś poprosiłam meza, żeby przecedził rosól do drugiego garnka - On wziął durszlak i przelał go do zlewozmywaka - na szczęście nie cały - troche zostało, zdążyłam go powstrzymać
4) mój teść miał przed wigilią ugotować buraki w wodzie na barszcz, bo teściowa była w pracy. Gdy wróciła do domu chciała zabrać sie za doprawianie barszczu i znalazła w kuchni wyłozone na misce ugotowane buraki. Wtedy o godz. 20,00 teść jeździł po mieście i szukał otwartego sklepu,żeby kupić buraki bo bał sie wrócić do domu bez zakupów.
5) kiedyś włozyłam do rosołu zamiast odrobiny wołowinki - spory kawałek kości od schabu - rosól wyglądał okropnie był mętny (nie wiedziałam wtedy z czego robi sie rosól)
6) moja znajoma właśnie odkryła, ze rosól nie robi sie z gotowego bulionu - tylko jarzyn i mięsa >>>. Jest tylko zaskoczona, ze za każdym razem wychodzi inny.
dopisujcie swoje, bo ponoć każdy ma co opowiadać w tym temacie
Przygody Z Rosołem I Barszczem
Rozpoczęty przez niuniaczek, 26.07.2007 09:52
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26.07.2007 - 09:52
Napisano 26.07.2007 - 12:16
Użytkownik niuniaczek dnia 26.07.2007, 09:52 napisał
... 3) kiedyś poprosiłam meza, żeby przecedził rosól do drugiego garnka - On wziął durszlak i przelał go do zlewozmywaka - na szczęście nie cały - troche zostało, zdążyłam go powstrzymać...
Twój mąż musiał być wtedy bardzo zamyślony lub zakochany
To Twoje zdarzenie Niuniaczku też jest śmieszne, ale pewnie wtedy nie było Wam do śmiechu...
Pozdrawiam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 30.07.2007 - 15:56
Dorotko,
dziękuję Ci za odpowiedź. Oczywiscie ni było nam do śmiechu, wiesz taki świeży rosołek w zimie i wszystko w zlewozmywaku. Ale takie przygody maja to do siebie, że fajnie je sie wspomina i jest o czym opowiadac,
pozdrawiam,
dziękuję Ci za odpowiedź. Oczywiscie ni było nam do śmiechu, wiesz taki świeży rosołek w zimie i wszystko w zlewozmywaku. Ale takie przygody maja to do siebie, że fajnie je sie wspomina i jest o czym opowiadac,
pozdrawiam,
Napisano 03.08.2007 - 20:01
Najbardziej podobało mi się 2.)
musiało być nie smaczne
musiało być nie smaczne
Napisano 08.11.2007 - 11:36
Ja ostatnio nacieralam noge od kurczaka. Mam pieprz i przyprawe do kurczaka w takich samych pojemnikach.Otworzylam jeden i tak nacieram ta noge jak ja juz natarlam to patrze co ona taka szara zamiast pomaranczowa,wtedy sie kapnelam ze zamiast przyprawy wzielam pieprz zmylam pod woda i gotowe gorzej by bylo jak bym wszystkie nogi wysmarowala tym pieprzem i je usmazyla!Pognali by mnie z domu, choc nie wiem ,co maz,na to, bo lubi lubi pikantne
.Wszystko to przez zamyslenie,a ja tak czesto potrafie jak cos robie,to mysle o czyms a pozniej sie zastanawiam co ja przed chwila robilam? I dziwie sie ,ze nic wiekszego nie zmalowalam...