Skocz do zawartości


Zdjęcie

Zasmazka......


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mamalu

mamalu

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Gliwice/Essen

Napisano 25.10.2007 - 23:23

Jak zrobic porzedna zasmazke mnie prawie zawsze wychodza kluchy.Moze macie jakies sposoby na udana zasmazke.
Asia i Adas moje szczescie.

r e k l a m a

#2 DeLarge

DeLarge

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 737 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska Centralna

Napisano 26.10.2007 - 07:56

zasmażka

#3 Marynka

Marynka

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 24.11.2007 - 08:38

mamalu ,mysle ze robia Ci sie kluchy poniewaz nie przestrzegasz pewnej zasady.A zasada jest prosta do goracej zasmazki zimna woda ,do zimnej goraca ,proste prawda? ;)

#4 rozella

rozella

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 47 postów

Napisano 24.11.2007 - 10:21

Czy pytanie dot. zasmażki takiej na patelni z tłuszczem ? czy tez "zaklepki" czyli bez smazenia. Zasmażkę robi się na patelni. ROzgrzewamy tłuszcz dodajemy mąke i dokładnie rozprowadzamy , kiedy się nieznacznie zarumieni energicznie mieszając dolewamy po troszeczku zupę. Następnie wlewamy wszystko do zupy dalej mieszając. Tzw. "zaklepka" do zupy robiona jest inaczej. Bierzemy np. wodę lub zimną śmietanę i dodajemy mąkę. Przy pomocy mątewki wszystko mieszamy. Kiedy nasza zaklepka ma już gładką konsystencję i jest dość gęsta wlewamy do sosu czy też zupy. Oczywiście energicznie mieszając zupę czy też sos podczas zaciągania .

#5 mac51

mac51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 649 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:wszystko po trochu!

Napisano 24.11.2007 - 10:43

mamalu ,mysle ze robia Ci sie kluchy poniewaz nie przestrzegasz pewnej zasady.A zasada jest prosta do goracej zasmazki zimna woda ,do zimnej goraca ,proste prawda? ;)

Zgadzam się ;) ;)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!