Skocz do zawartości


Zdjęcie

Zepter


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 As76

As76

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 198 postów

Napisano 04.08.2008 - 16:48

Szukam przepisów na szybkie i dobre dania przyrządzane w naczyniach Zepter. Dostałam taki zestaw od męża (chciał mnie uszczęsliwić) i zastanawiam się teraz co można w tym zrobić.Niby jest książka kucharska,ale ja wolę coś wypróbowanego i sprawdzonego. Interesują mnie przepisy na potrawy z patelni królewskiej i patelni griller. z góry dziękuję :arrow:

r e k l a m a

#2 Izunia2007

Izunia2007

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 131 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:CHICAGO

Napisano 31.10.2008 - 22:07

Ja nie mam Zeptera,ale ma go juz chyba od 15 lat moja ciotka ktora wyczynia w nim istne cuda.I musze Ci powiedziec,ze wszystko robi z tych ksiazek dolaczonych do garnkow.Co jakis czas chodzi na pokazy i co chwile zwloczy jakas nowa ksiazke.Nie masz sie wiec czego obawiac,tylko ksiazke w garsc i gotowac.

#3 Tabasco

Tabasco

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 27.11.2008 - 19:16

Ludzie dajcie spokój z tym "burżujstwem" ! A to niby w garach Zeptera się robi inne dania niż w zwykłych garach ? Nie rozumiem o jakie przepisy chodzi !

#4 As76

As76

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 198 postów

Napisano 03.12.2008 - 17:04

Mogę po krótce wyjaśnić. Po pierwsze nie chodzi o burżujstwo a o wygodę i zdrowe żywienie. W garnkach Zepter gotuj się z zasadzie bez wody,soli,tłuszczu i praktycznie z minimalną ilością prądu lub gazu. Wiele potraw robi się wrzucając składniki do nagrzanego naczynia i przykrywa pokrywką po czym od razu wyłącza się źródło ciepła.Reszta gotowania przebiega już można powiedzieć z zapasów zmagazynowanej energii. Podgrzanie naczynia trwa kilka minut a gotowanie potrawy nawet kilkadziesiąt. Przykładem może być danie obiadowe. pół szklanki ryżu zalewamy wodą na 10 min.,kilka skrzydełek z kurczaka,mrożonka warzywna. Rozgrzewamy naczynie ,wsypujemy odsączony lekko ryż,układamy skrzydełka,wysypujemy mrożonkę. Przykrywamy patelnię.Jeśli termometr jest w polu zielonym wyłączamy źródło ciepła. Po 20 minutach podchodzimy ,podnosimy pokrywkę i podajemy gotowy obiad. Mamy więc obiad : szybko,tanio,smacznie i przyjemnie.Wszystkie warzywa zachowują kolory ,bo gotowane są prawie bez wody. Ja ponad rok dojrzewałam do zakupu tych naczyń,ale dziś zrobiłaby to od ręki. Nie jestem żadnym bogaczem i naczynia brałam na raty tak k'woli wyjaśnienia ,bo tak było wygodniej dla naszego budżetu domowego. Potwierdzam znane przysłowie: Biednego i przeciętnego nie stać na kupowanie bubli. Zepter daje dożywotnią gwarancję na swoje produkty.Z tego wynika,że naczynia będą do końca mojego życia hehehe. :D





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  figiel : (01 październik 2014 - 07:28) hhmmm , przestawiają się daty tzn.na oststnich wpisach sa wcześniejsze daty i czym wyżej tym bliżej aktualnej daty :)
@  figiel : (01 październik 2014 - 07:29) co do grzybów , to narazie nie ma , czekamy :)
@  figiel : (02 październik 2014 - 14:22) witam !
@  AnnaK : (09 październik 2014 - 20:42) U nas jest sucho to i grzybów nie ma, a szkoda, bo dziś było 24stopnie i noc ciepła więc mogłyby rosnąć.
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) Witajcie wieczorową porą :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) oglądał ktoś mecz??
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) mamy kolejne zwycięstwo - pięknie! :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) Miniu mówią o lasach pyrzowickich, że tam są - były grzybki
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) mówiłaś że tam kiedyś zbierałaś ;)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) ja w tym roku na grzybkach nie byłam
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) u nas rosną tez pod modrzewiem maślaczki :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) miłej nocki dla wszystkich :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:23) witam!!! piękne zwycięstwo ...ale też i zobowiązujące :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) co do grzybów , to u nas zaczęły rosnąć prawdziwki i kożlaki ,le jest sucho w lesie , mogłoby popadać
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) miłego dnia wszystkim :)
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) witam ! jestem ciągle wylogowywana , kiedy się zaloguję, mam wiadomość -'nie masz uprawnień do tego' .....
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) może mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje ?
@  AlicjaBar : (17 październik 2014 - 11:19) Witam tak sobie czytam o pigwie i pigwowcu ja robie od kilku lat przetwory kroje owoce zasypuje warstwowo owoc cukier jak pusci sok to do butelek a reszte podsmażam jak dżem miksuje blenderem i do słoiczków pychota na chleb
@  figiel : (17 październik 2014 - 12:15) witam ! i znowu jestem za każdym razem wylogowywana :(,jak wchodze na stronę to tylko raz po zalogowaniu
@  iwona99 : (19 październik 2014 - 13:03) witam wszystkich zapraszam na mój blog domowyprzepisy.blogspot.com