As76 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Szukam przepisów na szybkie i dobre dania przyrządzane w naczyniach Zepter. Dostałam taki zestaw od męża (chciał mnie uszczęsliwić) i zastanawiam się teraz co można w tym zrobić.Niby jest książka kucharska,ale ja wolę coś wypróbowanego i sprawdzonego. Interesują mnie przepisy na potrawy z patelni królewskiej i patelni griller. z góry dziękuję :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja nie mam Zeptera,ale ma go juz chyba od 15 lat moja ciotka ktora wyczynia w nim istne cuda.I musze Ci powiedziec,ze wszystko robi z tych ksiazek dolaczonych do garnkow.Co jakis czas chodzi na pokazy i co chwile zwloczy jakas nowa ksiazke.Nie masz sie wiec czego obawiac,tylko ksiazke w garsc i gotowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Ludzie dajcie spokój z tym "burżujstwem" ! A to niby w garach Zeptera się robi inne dania niż w zwykłych garach ? Nie rozumiem o jakie przepisy chodzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As76 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mogę po krótce wyjaśnić. Po pierwsze nie chodzi o burżujstwo a o wygodę i zdrowe żywienie. W garnkach Zepter gotuj się z zasadzie bez wody,soli,tłuszczu i praktycznie z minimalną ilością prądu lub gazu. Wiele potraw robi się wrzucając składniki do nagrzanego naczynia i przykrywa pokrywką po czym od razu wyłącza się źródło ciepła.Reszta gotowania przebiega już można powiedzieć z zapasów zmagazynowanej energii. Podgrzanie naczynia trwa kilka minut a gotowanie potrawy nawet kilkadziesiąt. Przykładem może być danie obiadowe. pół szklanki ryżu zalewamy wodą na 10 min.,kilka skrzydełek z kurczaka,mrożonka warzywna. Rozgrzewamy naczynie ,wsypujemy odsączony lekko ryż,układamy skrzydełka,wysypujemy mrożonkę. Przykrywamy patelnię.Jeśli termometr jest w polu zielonym wyłączamy źródło ciepła. Po 20 minutach podchodzimy ,podnosimy pokrywkę i podajemy gotowy obiad. Mamy więc obiad : szybko,tanio,smacznie i przyjemnie.Wszystkie warzywa zachowują kolory ,bo gotowane są prawie bez wody. Ja ponad rok dojrzewałam do zakupu tych naczyń,ale dziś zrobiłaby to od ręki. Nie jestem żadnym bogaczem i naczynia brałam na raty tak k'woli wyjaśnienia ,bo tak było wygodniej dla naszego budżetu domowego. Potwierdzam znane przysłowie: Biednego i przeciętnego nie stać na kupowanie bubli. Zepter daje dożywotnią gwarancję na swoje produkty.Z tego wynika,że naczynia będą do końca mojego życia hehehe. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.