Skocz do zawartości


Jaki Wypiekacz Do Chleba?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_kasia.p_*

Gość_kasia.p_*
  • Goście

Napisano 27.11.2008 - 18:19

hej, dziewczyny doradzcie mi proszę jaki kupić wypiekacz do chleba i na co w ogóle zwrócić uwagę bo nie mam pojęcia zielonego :) mogę przeznaczyć do 350 zł, będę wdzięczna za pomoc

r e k l a m a

#2 Izunia2007

Izunia2007

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:CHICAGO

Napisano 28.11.2008 - 07:26

Mam wypiekacz i jestem bardzo zadowolona,ale nie moge Ci pomoc bo kupowalam go tu gdzie mieszkam-czyli w Chicago.Ogolnie wypiekacze roznia sie tylko iloscia mieszadel (1 lub 2) i foremka.Te z dwoma mieszadlami sa badziej podluzne i nizsze,a te z jednym krotsze i wyzsze.Na jednym z forum czytalam ze z tanszych to Clatronic dobrze sie sprawuje.Bardzo dobry jest Panasonic,ale to juz duzo grubszy wydatek.

#3 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4637 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 28.11.2008 - 09:58

Kasia-może przejrzyj TEN TEMAT ,trochę było o automatach. :)

#4 Gość_rekin_*

Gość_rekin_*
  • Goście

Napisano 04.01.2009 - 19:26

ja widziałam moulinex jakieś całkiem niedrogie wypiekacze do chleba. Firma jest dość dobra, więc myślę, że ten wypiekacz też by się nienagannie sprawował :) Ja mam Tefala, ale to już kosztuje co najmniej dwa razy więcej niż Ty chcesz przeznaczyć.

#5 Głodny

Głodny

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 09.01.2009 - 13:44

A co możecie powiedzieć o chlebie wypiekanym z takiego wypiekacza? Warto zainwestować? Ja nienawidzę krojonego chleba, skórka jest miękka, zamiast chrupiąca, a sam chleb jakby sparowany. Tylko ciężko teraz kupić niekrojony..

#6 mm35

mm35

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Bydgoszcz

Napisano 09.01.2009 - 16:24

Witam. Nie mogę się wypowiedzieć na temat "jaki wypiekacz" bo jeszcze nie mam, ale myślę o nim. W przyszłym tygodniu będzie w LIDL-u za 179 zł. Można wytrzymać, cena kusząca. Tylko jeden problem 850W, przy moich rachunkach za prąd, praca tego urządzenia przez 3 godziny mnie przeraża. Za gaz płacę ryczałt 5 zł na m-c. Nie wiem czy warto. Może ktoś, kto ma doświadczenie, doradzi co zrobić. Pozdrawiam:)

#7 bietka

bietka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 180 postów

Napisano 09.01.2009 - 18:32

Całą mocą grzeje tylko przy pieczeniu tj ok 50 min.

#8 gatita

gatita

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 postów
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 14.01.2009 - 14:02

Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką Moulinexa XXL z przystawką do bagietek. Na razie piekę głownie z mieszanek chleb o wadze 1000 i 1500. Ten mały wychodzi mi jakis taki mały... Uważam, że maszyna jest super ! Natomiast przystawka do bagietek nie za bardzo, pieką się 4 małe bagietki a dużo przy tym zachodu. Najlepiej kupować przez Internet (też na Allegro), w sklepach AGD ceny sa o wiele wyższe

#9 gatita

gatita

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 173 postów
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 14.01.2009 - 14:04

A co możecie powiedzieć o chlebie wypiekanym z takiego wypiekacza? Warto zainwestować? Ja nienawidzę krojonego chleba, skórka jest miękka, zamiast chrupiąca, a sam chleb jakby sparowany. Tylko ciężko teraz kupić niekrojony..

Chleb jest rewelacyjny !!! Długo jest śweży, jak dasz przypieczenie skórki jest chrupiący. A przy krojeniu chleba podstawa to dobry nóż, specjlany z piłka właśnie do chleba.

#10 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4637 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 14.01.2009 - 15:05

U mnie do Lidla nie przywieżli tych automatow ale kupiłam na allegro-czekam na przesyłkę.W Saturnie np.zero wyboru-jakiś jeden model stał za ponad 3 stówy!Dowiedziałam się,że w sklepie fabrycznym przy zakładach zbożowych mają mąki do wypieku chleba bo nawet w sklepie ze zdrową żywnością wyboru nie ma a tam żytnią mają po 1.70/kg.

#11 ekspertka

ekspertka

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 19.02.2011 - 15:37

Wybór nie jest łatwy i zależy od indywidualnych potrzeb i preferencji. Jedno jest dla mnie pewne - marka wypiekacza to ostatni argument jaki powinno brać się pod uwagę. Po pierwsze trzeba odpowiedzieć na pytanie czy potrzebuje duże chlebki czy wystarczą mniejsze. Jeśli mniejsze nie ma sensu kupować dużego wypiekacza po pierwsze ze względu na cenę po drugie rachunki za prąd. Jeśli wypiekacz ma być większy - to raczej powinien mieć dwa mieszadła oraz moc większą niż 600W. Z mojego doświadczenia jako sprzedawcy wynika, że jest to raczej sprzęt bezawaryjny. Z dostępnych na polskim rynku można polecić wyższą półkę cenową - Zelmer Moulinex - są to sprawdzone sprzęty pracujące bezawaryjnie długie lata. jeśli ktoś preferuje bardziej ekonomikę zakupów niż markę sprzętu to warte polecenia są clatroniki, severiny, wypiekacze first oraz model alaska 2600. Te można nabyć za mniej niż 200zł . A teraz cos co zostanie uznane jako herezja - ale wynika z naszych doświadczeń a zaręczam ze sprzedaliśmy setki wypiekaczy i tych tańszych i tych droższych. Otóż najmniej awaryjne są alaski - nie wiem dlaczego tak jest ale to fakt jaki zaobserwowaliśmy na przestrzeni kilkuletniego handlu tym sprzętem. Poza tym trzeba pamiętać ze smak chleba to wynik doświadczenia gospodyni a nie marki wypiekacza. Wniosek - raczej polecam tańsze sprzęty które często nie maja wodotrysków z których nie ma potrzeby korzystać ale w zamian za to jest mniej newralgicznych punktów które ulegają awarii. Reszta to wynik fantazji piekarza (piekarki?)

#12 jolka59

jolka59

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31.03.2011 - 00:26

hej, dziewczyny doradzcie mi proszę jaki kupić wypiekacz do chleba i na co w ogóle zwrócić uwagę bo nie mam pojęcia zielonego :razz: mogę przeznaczyć do 350 zł, będę wdzięczna za pomoc


Jesli moge doradzic to proponuje dobry sprzet najlepszy bedzie PANASONIC posiada 19 programow . mozesz piec chleb roznego rodzaju, bulki. ciasto slodkie, ciasto na makaron , na pizze, rogale. Lecz obawiam sie, ze w Polsce nie kupisz moze na Allegro. Pozdrawiam.





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  AngelaAniela : (23 kwiecień 2014 - 14:42) Niestety, we Włoszech nie ma! Ale udalo mi się samej uzyskac substytut toffi... dziękuję jeszcze raz za przepis i serdecznie pozdrawiam ;-)