torebka makaronu (drobne kształty, np.kółeczka),
zielony ogórek,
czosnek,
majonez,
sól, pieprz.
Makaron ugotowac, przelac zimna wodą. ogórek pokroić w kosteczkę. wszystko wymieszać (czosnek zmiażdżyć i dodawac według uznania-ja daję dużo).
szybko sie ją robi - a goście bardzo zadowoleni!
Extra Przepisy
Sałatka Z Czosnkiem I Makaronem
Rozpoczęty przez agadab, 12.01.2009 18:36
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.01.2009 - 18:36
Napisano 22.05.2009 - 21:57
Witam, zrobiłam tę sałatkę. Jest szybka i łatwa w wykonaniu, no i bardzo dobra - do potraw z grilla rewelacyjna.
Podawałam ją z grillowanymi stekami - po prostu pycha - polecam i dziękuję za przepis
ekspresowa_salatka_z_czosnkiem_i_makaronem1.JPG 83 KB
27 Ilość pobrań
ekspresowa_salatka_z_czosnkiem_i_makaronem3.JPG 117,65 KB
29 Ilość pobrań
Podawałam ją z grillowanymi stekami - po prostu pycha - polecam i dziękuję za przepis
ekspresowa_salatka_z_czosnkiem_i_makaronem1.JPG 83 KB
27 Ilość pobrań
ekspresowa_salatka_z_czosnkiem_i_makaronem3.JPG 117,65 KB
29 Ilość pobrań
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 27.05.2009 - 13:50
Ja robię podobnie ale zamiast makaronu daję gotowane uszka
z mięsem.Pyszota.
z mięsem.Pyszota.
Napisano 12.08.2009 - 19:34
potwierdzam, bardzo dobra salatka
Napisano 13.08.2009 - 19:19
mam pytanie.Ta torebka makaronu jaka duża?A może bez znaczenia?Po prostu według uznania?Lubię wszystko gdzie występuje czosnek,więc na pewno wypróbuję
Napisano 14.08.2009 - 16:25
ja ta salatke robie zawsze wtedy kiedy zostaje mi makaron z obiadu, tak wiec i wszystkie skladniki sa na oko
Napisano 14.08.2009 - 20:05
sałatka pychota.Ja zrobiłam z 0,5 kg.makaronu
Napisano 15.08.2009 - 17:08
nie mogę wstawić zdjęcia ,chyba coś nie tak robię
Załączone pliki
#9 Gość_grzesiek1_*
Napisano 23.12.2009 - 13:30
Witam!Jestem tu nowy i też robię tą sałatkę ale daje makaron w kształcie słonecznika ogórka trę na dużych oczkach pychotka!
Napisano 10.01.2010 - 03:52
witam ,zrobiłam wczoraj sałatkę - podałam do skrzydełek pieczonych z pieczarkami ,wszystkim smakowała .
ugotowałam za dużo makaronu wiec zrobiłam dodatkowo makaron z rzodkiewką i koperkiem - super ,polecam
dzięki za przepis
, zostanie na stałe w naszym menu
)
ugotowałam za dużo makaronu wiec zrobiłam dodatkowo makaron z rzodkiewką i koperkiem - super ,polecam
dzięki za przepis