Skocz do zawartości


Zdjęcie

Co Można Ugotować Na Obiad?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 agusiaczek

agusiaczek

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07.07.2010 - 13:01

Witam wszystkich. Mam ochotę ugotować dzisiaj na obiad coś innego ale nie wiem co. Posiadam mięso mielone, szpinak (chce żeby te dwa skłądniki na pewno wchodziły w skład dania), ryż, ziemniaki, jajka, cebule! Pomóżcie co mogę ugotować z tych skladników, coś dobrego i szybkiego. Bardzo dziękuję o pomoc

#2 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 07.07.2010 - 13:14

witaj agusiaczku:) a moze jakas zapiekanke? np pokrojone plastry ziemniakow przyprawic,na to podsmazone miesko z cebulka,dalej szpinak,znow ziemniaki,przyprawy i zalac to wszystko roztrzepanymi jajkami z mlekiem jak masz i posypac odrobina serka (lub bez jesli nie masz) i zapiec w piekarniku...moze cos takiegoDołączona grafika
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#3 agusiaczek

agusiaczek

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07.07.2010 - 13:17

a masz może jakiś pomysł ale z ryżem bo zostało mi 5 ziemniaków :mrgreen: Ale ciekawy, jak coś to czabędzie iść po ziemniaki :D

#4 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 07.07.2010 - 13:27

kurcze z ryzem to nie za bardzo...Dołączona grafika chyba musisz agusiaczku po ziemniaczki skoczyc Dołączona grafika a moze jeszcze wpadnie ci cos do glowy z tym ryzem
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#5 agusiaczek

agusiaczek

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07.07.2010 - 13:34

Właśnie problem w tym że nic mi nie wpada do głowy. Ale bardzo dziękuję za przepis, jednak chyba będę zmuszona skoczyć po te ziemniaki :mrgreen: Pozdrawiam i życzę miłego dnia. A jeszcze jedno takie pytanko. A czy pasowało by do pulpetów z kasza gryczana szpinak jako dodatek? Jeśli tak to jak go można przyżądzic ??

#6 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 07.07.2010 - 13:53

Dołączona grafika bardzo prosze :mrgreen: sorki ze czekalas na odp. ale wlasnie tez robie obiadekDołączona grafika mysle ze pasowalby raczej jak kto lubi. moja ciocia robi zawsze szpinak taki mrozony,zagotowywuje go w garnku i dodaje do tego smietane,calkiem smaczny. Tobie rowniez zycze milego dnia i powodzenia z obiadkiem.
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#7 marlen

marlen

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:konin
  • Zainteresowania:kuchnia, muzyka,sport

Napisano 28.05.2013 - 18:13

ja zawsze mam w szufladzie jakiś wspomagacz w postaci fixu/gotowca/pół-gotowca - warto pomyśleć na przyszłość :)







Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  AnnaK : (23 marzec 2014 - 22:08) W piątek i w sobotę było wiosennie +20st i pełne słońce. Dziś pochmurno, deszczowo i niezbyt ciepło.
@  figiel : (25 marzec 2014 - 13:53) U nas tak samo
@  figiel : (25 marzec 2014 - 13:53) a dzisiaj też pada
@  widlowy : (27 marzec 2014 - 13:15) witam
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) Witajcie :)
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) u nas teraz ładnie jest
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) słonecznie i gorąco ;)
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) a ranki są mroźne
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) Witajcie :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.