Skocz do zawartości

UkaniU

Smakowicze
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O UkaniU

  • Urodziny 29.12.1987

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    KrK
  • Zainteresowania
    Dietetyka / Kuchnia - Włoska , Tajska , Polska , Wietnamska , Grecka / Siłownia&Rower

Osiągnięcia UkaniU

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. UkaniU

    Rosołek

    Justynko przyprawy (sól) dajemy na samym końcu bo zamyka nam mięso które później nie przekaże swego smaku do wywaru. Druga sprawa twój rosołek nie jest rosołkiem :smile: Rosół to wywar oparty na mięsie i warzywach , nic poza tym .
  2. UkaniU

    Chrupiące Grissini

    Składniki : Mleko - 580ml Mąka - 1kg Oliwa z Oliwek - 60ml Drożdże - 80g. (kostka) Cukier - 20g. Sól - 20g. Sezam lub Mak. ( Garść) Opis: Drożdże rozpuszczamy w mleku o temp. pokojowej , wlewamy w mąkę i wyrabiamy , później dodajemy Oliwę z oliwek i Cukier. Na samym końcu dodajemy sól , mak i odstawiamy w ciepłym miejscu na kwadrans pod przykryciem alby wyrosło. Po kwadransie dzielimy na kawałki ok. 40g +- i Formujemy ręcznie w formy Paluszków ----------- Układamy już rozwałkowane ręcznie paluszki na blaszce i pieczemy w temp. 180C ok 15min. Życzę smacznego chrupania :smile: Ps. Zły dział :( Wybaczcie .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.