Skocz do zawartości

anetka27l

Smakowicze
  • Postów

    27
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    lublin

Osiągnięcia anetka27l

Stały bywalec

Stały bywalec (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. anetka27l

    Kukułka

    ZDJECIE WYSZLO SUPER I ROWNIE SUPER SMAKUJE.POZDRAWIAM WSZYSTKICH SMAKOWICZOW....
  2. anetka27l

    Kukułka

    TAK MOZE BYC 750 ML JA KUPUJE JEDNĄ 500ML I KUBECZEK 250ML.POZDRAWIAM...
  3. anetka27l

    Kukułka

    CIASTO SPRAWDZONE WIELE RAZY .WSZYSTKIM SMAKUJE.ZACHĘCAM SPRÓBOWAĆ NA ŚWIĘTA.
  4. 4 WORECZKI SUCHEGO RYŻU 3 DUŻE CEBULE 70 DAG PIECZAREK 1 LITR WODY 5 KOSTEK BULIONU 2 ŁYŻKI PRZECIERU 1KG UDEK LUB SKRZYDEŁEK (WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIONYCH) RYŻ ROZSYPAĆ NA BLACHĘ ,NA RYŻ POŁOŻYĆ PLASTRY CEBULI, A NASTĘPNIE PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI(OBGOTOWANE WCZEŚNIEJ),NA WIERZCH UKŁADAMY UDKA.CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM (DO GORĄCEJ WODY DAJEMY KOSTKI I DWIE ŁYŻKI PRZECIERU) ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OKOŁO 1,5 GODZINY.SMACZNEGO...
  5. anetka27l

    Kukułka

    UPIEC CIEMNY BISZKOPT Z 7 JAJEK UPIEC JASNY BISZKOPT Z 3-4 JAJEK MASA CZEKOLADOWA: 3 ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ 3-4 łyżki cukru 2 czekolady (mleczna i gorzka) 3-4 KIELISZKI WÓDKI KAWĘ ZAPARZYĆ W SZKLANCE WODY,PRZELAĆ DO GARNKA,NASTĘPNIE DODAC CZEKOLADY I CUKIER,WSZYSTKO PODGRZAĆ DO ROZPUSZCZENIA NA KONIEC DODAĆ WÓDKĘ. MASA ŚMIETANKOWA: 4 KUBKI ŚMIETANY KREMÓWKI(800ML) 4 OPAKOWANIA ŚMIETAN-FIX) 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU ŚMIETANE UBIĆ PODCZAS UBIJANIA DODAĆ PUDER I ŚMIETAN-FIX . CIEMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA PÓŁ,NA JEDEN WYŁOŻYĆ POŁOWĘ MASY ŚMIETANKOWEJ, NA TO POKRUSZYĆ JASNY BISZKOPT I WYLAĆ MASĘ CZEKOLADOWĄ,NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ DRUGĄ POŁOWĘ MASY ŚMIETANKOWEJ I PRZYKRYĆ CIEMNYM BISZKOPTEM.CIASTO POLAĆ POLEWĄ.SMACZNEGOOOOO.
  6. Ciesze sie bardzo ze smakowala jak bede miala chwile dolacze inne wyprobowane przepisy pozdrawiam wszystkich i zycze smacznego :oops:
  7. JESLI CHODZI O BISZKPOT PODAJę PRZEPIS 1 SZKL MąKI,1 SZKLANKA CUKRU,5 JAJEK,2 łYżKI MąKI ZIEMNIACZANEJ, 2łYżECZKI PROSZKU DO PIECZENIA.JAJKA UBIć Z CUKREM NA PULCHNą MASę DODAć PRZESIANE MąKI Z PROSZKIEM PIEC OKOłO 30 MIN
  8. CIASTO 3 PACZKI ZMIELONYCH HERBATNIKóW,2łYżKI KAKAO,2łYżKI MASłA,5DAG CUKRU PUDRU,2łYżKI DżEMU, KWAśNE MLEKO(ILE ZABIERZE CIASTO)-Z PODANYCH SKłADNIKóW ZAGNIEść CIASTO I ROZWAłKOWAć. MASA 10 DAG MASłA,10DAG CUKRU PUDRU,10DAG KOKOSU, SOK Z JEDNEJ CYTRYNY,1GALARETKA.Galaretkę rozpuścic według przepisu pokroić w kostkę.Masło utrzec z cukrem dodać kakao,sok z cytrynyi kosteczki twardej galaretki.Masę posmarowac ciasto,zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą wstawić do lodówki.SMACZNEGO :grin: :grin: :grin:
  9. 1 PACZKA WAFLI,2 PACZKI WIóREK KOKOSOWYCH,1 PACZKA BISZKOPTóW OKRąGłYCH, 1 KOSTKA MASłA 1 SłOIK POWIDEł śLIWKOWYCH,1 SZKLANKA MLEKA,CUKIER WANILIOWY,3\4SZKLANKI CUKRU PUDRU mleko zagotowac dodać dwie paczki wiórek gotować około 5 min, aż wiórki wchłoną mleko ,wystudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowymi dodawać po łyżce wystudzonej masy.układać warstwami WAFEL-POWIDłA-WAFEL-POłOWA MASY KOKOSOWEJ-BISZKOPTY-POłOWA MASY-WAFEL-POWIDłA-WAFEL.SMACZNEGO :grin:
  10. NIESTETY ZDJęCIA NIE MAM ALE CIACHO WYGLąDA BARDZO DEKORACYJNIE I SMAKUJE SUPER.POLECAM :grin: :grin:
  11. CIASTO 2 NIEPEłNE SZKLANKI MąKI PSZENNEJ ,PółTOREJ SZKLANKI CUKRU,8 JAJEK, 30DAG BIAłEGO PółTłUSTEGO SERA, 3 łYżKI SOKU WIśNIOWEGO,3łYżKI KAKAO,1łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA PONADTO :grin: 40 DAG KONFITURY BRZOSKWINIOWEJ Ser trzykrotnie zmielić, żółtka utrzeć z cukrem,wsypać mąkę wymieszana z proszkiem, wymieszać z serem, białka ubić połączyć z masą.Ciasto podzielić na 3 części, jedną część połączyć z kakao,drugą pozostawić białą a trzecią połączyć z sokiem.Osobno piec każdą z warstw przez 60 min.CIASTO WIśNIOWE POSMAROWAć KONFITURA ,PRZYKRYć JASNYM CIASTEM, POSMAROWAć POZOSTAłą KONFITURą I PRZYKRYć CIASTEM Z KAKAO.SMACZNEGO
  12. UPIEC BISZKOPT Z 5 JAJEK MASA SEROWA 1 NIEPEłNA SZKLANKA CUKRU,3\4 SZKL GORąCEJ WODY, 60 DAG BIAłEGO PółTłUSTEGO SERA, 2 JAJKA,2 żółTKA,500GśMIETANY36%,10 PłASKICH łYżECZEK żELATYNY.Ser dwukrotnie zmielić,dodać cukier,jajka żółtka i utrzeć,żelatynę rozpuścić w wodzie dać do sera, śmietanę ubić na sztywno połączyć z masą. PONADTO 3 SZKLANKI WODY,2 SZKLANKI WIśNI DRELOWANYCH,2 GALARETKI WIśNIOWE.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, na biszkopt wyłożyć wiśnie,zalać tężejącą galaretką,tężejącą masę serową wylać na zastygniętą galaretkę.DOWOLNIE UDEKOROWAć WSTAWIć DO LODóWKI.SMACZNEGO :grin:
  13. CIASTO KAKAOWE 5 JAJEK,5łYżEK CUKRU,3 łYżKI MąKI PSZENNEJ,2 łYżKI OLEJU,2 łYżKI KAKAO,2 łYżKI WODY,1 łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA.Ubić pianę z białek dodać cukier ,żółtka z wodą i resztę składników ubić.Piec około 30 min. CIASTO ORZECHOWE 3\4 SZKL CUKRU, 1 SZKL POSIEKANYCH ORZECHóW,75G RODZYNKOW,6 JAJEK,4 POKRUSZONE BISZKOPTY,2 łYżKI MąKI PSZENNEJ,1 łYżECZKA KAKAO,1 łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA.Przyrządzić tak jak ciasto kakaowe. MASA KAWOWA 3\4 SZKL MLEKA,1\2 SZKL CUKRU,20 DAG MASłA,4 żółTKA,2 łYżKI MąKI PSZENNEJ,2łYżKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ.żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę i kawę, mleko zagotować dodać roztrzepana masę i ugotowac budyń, masło utrzeć z przestudzonym budyniem. PONADTO 2 GALARETKI CZERWONE,80 DAG PTASIEGO MLECZKA WANILIOWEGO.Galaretki rozpuścic w 2 szklankach wody,ciasto orzechowe wysmarować połową masy, ułożyć ptasie mleczko, zalać tęzęjącą galaretką,przykryć drugą czścią masy i ciastem kakaowym.Udekorować według uznania.SMACZNEGO :grin:
  14. anetka27l

    Masa Ciepłe Lody

    Bardzo fajny przepis .Wypróbuje moje dzieci lubią takie słodkości.POZDRAWIAM :razz:
  15. 1 kg pieczarek 5 plastrów ananasa 5 dag rodzynek 10 dag orzechow włoskich 4-5 łyżek majonezu WYKONANIE Pieczarki pokroić i poddusić, do przestudzonych dać ananasa pokrojonego w kostkę , rodzynki sparzone wcześniej,orzechy pokrojone i wymieszać z majonezem.SMACZNEGO :razz:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.