CIASTO KAKAOWE
5 JAJEK,5łYżEK CUKRU,3 łYżKI MąKI PSZENNEJ,2 łYżKI OLEJU,2 łYżKI KAKAO,2 łYżKI WODY,1 łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA.Ubić pianę z białek dodać cukier ,żółtka z wodą i resztę składników ubić.Piec około 30 min.
CIASTO ORZECHOWE
3\4 SZKL CUKRU, 1 SZKL POSIEKANYCH ORZECHóW,75G RODZYNKOW,6 JAJEK,4 POKRUSZONE BISZKOPTY,2 łYżKI MąKI PSZENNEJ,1 łYżECZKA KAKAO,1 łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA.Przyrządzić tak jak ciasto kakaowe.
MASA KAWOWA
3\4 SZKL MLEKA,1\2 SZKL CUKRU,20 DAG MASłA,4 żółTKA,2 łYżKI MąKI PSZENNEJ,2łYżKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ.żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę i kawę, mleko zagotować dodać roztrzepana masę i ugotowac budyń, masło utrzeć z przestudzonym budyniem.
PONADTO
2 GALARETKI CZERWONE,80 DAG PTASIEGO MLECZKA WANILIOWEGO.Galaretki rozpuścic w 2 szklankach wody,ciasto orzechowe wysmarować połową masy, ułożyć ptasie mleczko, zalać tęzęjącą galaretką,przykryć drugą czścią masy i ciastem kakaowym.Udekorować według uznania.SMACZNEGO :grin: