Skocz do zawartości

Babka puchowa


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

6 jaj, 25 dag margaryny, 2 szklanki cukru, 2 szkalnki mąki ziemiaczanej, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka octu Margarynę utreć z cukrem, po czym ucierać wbijając kolejno jajka. Do utartej masy dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkeim do pieczenia. Na konieć ucierania dodać olej i ocet. Dokłędnie wymieszane skłądniki wlać do formy z kominem (oczywiście wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manna). Piec 40 min. Udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą. Doskonale smakuje polana polewą czekoladową i posypana orzeszkami. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

dzisiaj zrobiłam tę babkę niestety kompletny niewypał ja nie wiem co ja znowu źle zrobiłam,u góry jeden zakalec,użyłam margaryny palmy,nie wiem czy dlatego że robiłam zaraz jak kupiłam ją w sklepie może to że nie zaciepliła się trochę w mieszkanku,piekłam trochę dłużej niż 40 min tylko dół ciasta jest taki jak powinien gdyby była taka cała byłaby lux :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.